Χριστουγεννιάτικος σιμιγδαλένιος χαλβάς με γλάσο μανταρινιού και καρύδια

Συνταγή από την Καρολίνα Δωρίτη

Χριστουγεννιάτικος σιμιγδαλένιος χαλβάς

150 ml ελαφρύ ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

50 gr ψιλό σιμιγδάλι

200 gr χοντρό σιμιγδάλι

170 gr καστανή ζάχαρη

400 ml νερό

100 gr χυμός μανταρίνι

Φλούδα λεμονιού

2 κουτ. της σούπας Biomadika βιολογικό ανθόνερο από Φασκόμηλο

Ξύσμα από ένα ακέρωτο μανταρίνι

1 ξυλάκι κανέλας

2-3 ολόκληρα γαρίφαλα

50 gr χοντροκομμένη καρυδόψιχα

Χριστουγεννιάτικος σιμιγδαλένιος χαλβάς

Για το γλάσο μανταρινιού

Χυμός και ξύσμα από ένα ακέρωτο μανταρίνι

1 ½ φλυτζάνι άχνη ζάχαρη

1 κουτ. της σούπας Biomadika βιολογικό ανθόνερο από Φασκόμηλο

 

Για το γαρνίρισμα

Κανέλα

2 κουτ. της σούπας τριμμένο καρύδι

Χριστουγεννιάτικος σιμιγδαλένιος χαλβάς

Σε μια μικρή κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι με το νερό, τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τα γαρίφαλα και τη φλούδα λεμονιού.  Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε και το διατηρούμε ζεστό.

Σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι για περίπου 8 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε μέσα τα καρύδια και το ξύσμα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά. Προσθέτουμε στο σιμιγδάλι μια μικρή ποσότητα από το σιρόπι με πολύ προσοχή ενώ ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο σιρόπι και επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε και το βιολογικό ανθόνερο από Φασκόμηλο. Βάζουμε το χαλβά σε μια φόρμα κέικ να πάρει το σχήμα, σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε 30 λεπτά να κρυώσει πριν τον βγάλουμε από τη φόρμα.

 

Για το γλάσο μανταρινιού

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βιολογικό ανθόνερο από Φασκόμηλο με το ξυσμα και το χυμό μανταρινιού. Σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη ενώ ανακατεύουμε με σύρμα, μέχρι να δέσει και να γίνει λείο.

Περιχύνουμε το χαλβά με το γλάσο, πασπαλίζουμε με τα καρύδια και λίγη κανέλα και σερβίρουμε.